Friday, June 7, 2013

Σήμερα αρχίζουν οι χοροί και οι μουσικές στους ομορφότερους κήπους της Αθήνας!

Κοσμοσυρροή αναμένεται τους ζεστούς μήνες του καλοκαιριού στους καταπράσινους και διάστικτους με λεβάντες κήπους του Μεγάρου Μουσικής, όπου αύριο αρχίζει το καλοκαιρινό πρόγραμμα με τη συναυλία του Διονύση Σαββόπουλου.

«Ας αρχίσουν οι χοροί» θα τραγουδήσει, ανάμεσα σε άλλα πολλά και αγαπημένα, ο Διονύσης Σαββόπουλος που ανοίγει τον κύκλο των εκδηλώσεων με την παραγωγή 'Παράξενα & Ατόφια' την Παρασκευή 7 Ιουνίου. Η συνέχεια ανήκει στον Λουκιανό Κηλαηδόνη που προτείνει ένα πάρτυ στον κήπο, τριάντα χρόνια μετά το θρυλικό πάρτυ στη Βουλιαγμένη στις 15 Ιουνίου ή αλλιώς την αναβίωση του ελληνικού Γούντσκτοκ.

Η μουσική γιορτάζει την ημέρα της στις 21 Ιουνίου με δύο σκηνές στο κήπο στις οποίες εναλλάσσονται η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, η Καμεράτα, Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, το Melos Brass, οι Helvetic Fiddlers και η Ιντρα Καίην με το γκρουπ της.

Για τη συνέχεια ο Κωστής Μαραβέγιας προτείνει ένα 'Πικ Νικ με Μαραβέγια' στις 28 Ιουνίου.

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας στις 6 Ιουλίου θα συστηθεί ξανά με το κοινό του με μια συναυλία που έχει τον τίτλο 'Κυρίες ...και κύριοι..Λ. Μαχαιρίτσας'.

Το Ionion Jazz Quintet παρουσιάζει παλιά και νέα δικά του κομμάτια από τον κόσμο της τζαζ στις 11 Ιουλίου ενώ η Τζίνα Φωτεινοπούλου θα ερμηνεύσει τραυγουδια κόσμο του ελληνικού και ξένου σινεμά με τραγούδια από ταινίες και μιούζικαλ στις 12 Ιουλίου.

Μια εξαιρετική συνάντηση φιλοξενεί ο κήπος στις 13 Ιουλίου αφού δύο σπουδαίοι πιανίστες, η Έφη Αγραφιώτη και ο Γιώργος Κοντραφούρης ερμηνεύουν 'μουσική για δύο πιάνα στις παρυφές του κλασικού και της τζαζ'.

Η ηλεκτρονική μουσική του Κωνσταντίνου Βήτα βρίσκει τη θέση της στον κήπο σε μια συναυλία για την οποία ήδη ανυπομονεί το αφοσιωμένο και πολυπληθές κοινό του στις 18 Ιουλίου, ενώ η Μαριέτα Φαφούτη θα ξεσηκώσει το κοινό για χορό με τις δικές της διασκευές μεγάλων επιτυχιών των 60ς και των 70ς στις 19 Ιουλίου.

Μια μουσική διαδρομή από τον αμερικανικό νότο έως τη σκηνή της Νέας Υόρκης με όχημα την μοναδική φωνή της Μαρίτας Παπαρίζου, το πιάνο της Βίκυ Στυλιανού και το σαξόφωνο του Γιώργου Κατσαρού είναι η πρόταση της συναυλίας της 20 Ιουλίου.

Η αισθαντική φωνή της ανερχόμενης Ειρήνης Σκυλακάκη σε ροκ επιτυχίες στις 25 Ιουλίου, ενώ η Ζωή Τηγανούρια ετοιμάζει εκπλήξεις στις 26 Ιουλίου.

Μια μέρα μετά η συναυλια του Συνόλου τζαζ του Ωδείου Αθηνών συμπληρώνουν το παζλ των συναυλιών του Ιουλίου.

Ο Σεπτέμβριος ανοίγει με ένα live των Ιμαμ Μπαϊλντί που θα ξεσηκώσουν το κοινό με ένα πρόγραμμα με παλιά ελληνικά τραγούδια παιγμένα 'αλλιώς' στις 6 Σεπτεμβρίου, συνεχίζεται με τη συναυλία με πρωταγωνιστή την κιθάρα με το μουσικό σύνολο Κίθαρις και τον Ιάκωβο Κολανιάν στις 7 του μήνα και κλείνει με το σπουδαίο Έλληνα συνθέτη Νίκο Ξυδάκη που παρουσιάζει για πρώτη φορά ολόκληρο τον κύκλο τραγουδιών του με τίτλο «Η εκδίκηση της Γυφτιάς», σε μία νέα, ανανεωμένη εκδοχή τους στις 14 Σεπτέμβρη.
 
 
Πηγή: iefimerida

No comments:

Post a Comment

Comments system

Disqus Shortname