Tuesday, July 16, 2013

Νέες δωρεές ύψους € 17 εκατομμυρίων από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές σε πανεπιστήμια του Καναδά και της Αμερικής για έλληνες φοιτητές, προγράμματα στήριξης των τεχνών, της υγείας και δράσεις που δίνουν πρόσβαση στην παιδεία συνθέτουν τις νέες δωρεές ύψους 17 εκατομμυρίων ευρώ που ενέκρινε το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. 
 
Ανάμεσα στα τριάντα πέντε νέα προγράμματα κοινωφελούς δράσης, η έμφαση δίνεται στην ενίσχυση του Ινστιτούτου Προληπτικής, Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis για τη συνέχιση του προγράμματος σίτισης και προώθησης υγιεινής διατροφής που αφορά 50.000 μαθητές σε δημόσια σχολεία όλης της χώρας, καθώς και στην κάλυψη τεχνολογικού εξοπλισμού σε δεκαπέντε σχολεία μέσω του προγράμματος υποστήριξης σχολείων. Επίσης η Ενωση Σκακιστών Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το ευρωπαϊκό Ιδρυμα Κασπάροφ θα τρέξει το πρόγραμμα διδασκαλίας σκακιού σε 120 σχολεία στην περιοχή της Θεσσαλονίκης.
 
Στη στήριξη 850 πολύτεκνων οικογενειών θα συνδράμει η δωρεά προς την Εκκλησία της Ελλάδας για την ενίσχυση του προγράμματος επιδότησης για το τρίτο παιδί κάθε ελληνικής οικογένειας που κατοικεί μόνιμα στη Θράκη. Ενώ 1.000 άτομα με προβλήματα όρασης θα λάβουν υποστήριξη για ανεξάρτητη διαβίωση μέσα από το πρόγραμμα που αφορά την εκπαίδευση σε θέματα προσανατολισμού και κινητικότητας καθώς και την παροχή κοινωνικής και ψυχολογικής υποστήριξης για τις οικογένειές τους.  
 
Αλληλεγγύη και εθελοντισμός είναι οι άξονες που χαρακτηρίζουν τη δωρεά στο Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού για τη διοργάνωση θερινών κατασκηνώσεων σε δώδεκα χωριά της Πελοποννήσου, με τη συμμετοχή 600 παιδιών και 100 εκπαιδευτικών. Τα παιδιά θα συμμετέχουν σε δραστηριότητες αποκατάστασης σε κοινοτικά κτίρια, χαρακτηρισμού και σηματοδότησης σημαντικών τοπικών μνημείων, συντήρησης λαογραφικών αντικειμένων, καθώς και δημιουργίας ντοκιμαντέρ και ιστοσελίδων για την προαγωγή των τουριστικών στοιχείων των χωριών.  
 
Η βιβλιοθήκη της Νομικής Σχολής Αθηνών με τη στήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος ανανεώνει τον εξοπλισμό της και αποκτά νέα στέγη καθώς πρόκειται να μεταφερθεί στο κτίριο του Παλαιού Χημείου του Πανεπιστημίου, στην οδό Σόλωνος. Αντίστοιχα και η Εθνική Πινακοθήκη θα λάβει χρηματική υποστήριξη για τα έργα επέκτασης και ανακαίνισης του κτιρίου της στη Λεωφόρο Βασ. Κωνσταντίνου.
 
Έφη Φαλίδα
 
 

No comments:

Post a Comment

Comments system

Disqus Shortname