Thursday, September 5, 2013

Εκστρατεία για τη συγκέντρωση σχολικών ειδών σε όλη τη χώρα

Εκστρατεία για τη συγκέντρωση σχολικών ειδών για τα παιδιά, οι οικογένειες των οποίων αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες αυτές πραγματοποιούν οργανισμοί και δήμοι σε όλη τη χώρα.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» για άλλη μια χρονιά καλεί όσους μπορούν να συμμετάσχουν στην πανελλαδική εκστρατεία συγκέντρωσης σχολικών ειδών.

Η οργάνωση το 2012 στήριξε πάνω από 3.000 παιδιά, εξασφαλίζοντάς τους τα απαραίτητα σχολικά είδη.

Ο Δήμος Αιγάλεω για την έναρξη της σχολικής χρονιάς συγκεντρώνει σχολικές τσάντες, βιβλία και βοηθήματα, κασετίνες, τετράδια, στυλό, μολύβια, ξυλομπογιές, φόρμες γυμναστικής και αθλητικά είδη είτε καινούργια είτε σε καλή κατάσταση.

Τα σημεία συγκέντρωσης είναι Διεύθυνση Κοινωνικών Υπηρεσιών, Μάρκου Μπότσαρη & Ελλησπόντου 7, κατά τις εργάσιμες ώρες, τηλ.: 210 5697900-2105902082 και Κοινωνικό Παντοπωλείο, Μιλτιάδου 4, Δευτέρα & Τετάρτη 10:00 έως 13:00.

Παρόμοια πρωτοβουλία πραγματοποιεί η ενορία της Ευαγγελίστριας Πειραιά. Η συγκέντρωση των ειδών γίνεται καθημερινά στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς (Γρ. Λαμπράκη 41 Πειραιάς) και στο Πνευματικό Κέντρο Ευαγγελιστρίας πίσω από τον ιερό ναό.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο υλοποίησης πολιτικών κοινωνικής πρόνοιας, συμμετέχει ενεργά στην εκστρατεία συγκέντρωσης σχολικών ειδών για παιδιά πολύτεκνων οικογενειών, το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου στο εμπορικό κέντρο «Mediterranean Cosmos» και το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου στην πλατεία Αριστοτέλους από τις 11 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι, με σύνθημα «Αυτή τη σχολική χρονιά, ας γεμίσουμε την τσάντα τους χαμόγελα».

Η ΑΜΚΕ «Ηλιαχτίδα» στο πλαίσιο του προγράμματος «Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της φτώχειας στο Δήμο Λέσβου-Ακτίνες Ζωής» συγκεντρώνει μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου σχολικά είδη για οικογένειες που έχουν ανάγκη. Οι προσφορές γίνονται καθημερινά από τις 10 το πρωί ώς τις 12 το μεσημέρι και το Σάββατο από τις 11 το πρωί ώς τη 1 το μεσημέρι. Χώρος συγκέντρωσης θα είναι το Γραφείο Διαμεσολάβησης, στην οδό Αγ. Θεράποντος 20 πίσω απ’ τον ΟΤΕ.

Δείτε εδώ τα σχολικά είδη που συγκεντρώνονται και τα σημεία συγκέντρωσης.


Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

No comments:

Post a Comment

Comments system

Disqus Shortname