Saturday, May 9, 2015

Οι Χανιώτες Core the Band στη 4η θέση στον παγκόσμιο διαγωνισμό Global Battle of the Bands!

Ο Γιάννης Γιανναράκης, ο Maxi Kabutz ο Σήφης Λιονάκης και ο Jacob Gale είναι μία παρέα νέων ανθρώπων που το καλοκαίρι του 2012, στις 29 Ιουνίου, αποφάσισαν να ιδρύσουν τους CORE THE BAND (CTB). Ένα alternative pop punk γρουπ με βάση τα Χανιά που ροκάρει σκληρά και έχει τραβήξει την προσοχή του κοινού στα Χανιά και στην Ελλάδα.

Τα τελευταία 3 χρόνια η εξέλιξη του συγκροτήματος ήταν ραγδαία. Μέσα σε ένα τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, έχουν καταφέρει να παίξουν σε πολλά καταξιωμένα φεστιβάλ μεταξύ αυτών και στο Chania Rock Festival 2014 δίπλα στους Destruction και τους Blaze Bailey (πρώην Iron Maiden).

Οι επιρροές τους ξεκινούν από τον ποπ πανκ ήχο τον Green day και φτάνουν στο grunge των Nirvana και στο hardcore των αγαπημένων Rage against the machine έως τον ηλεκτρονικό ήχο των The Prodigy.

Τον Γενάρη, έκαναν level up. Οι Coretheband ήταν οι νικητές του πανελλήνιου διαγωνισμού GLOBAL BATTLE OF THE BANDS GREECE και αντιπροσώπευσαν την Ελλάδα στους παγκόσμιους τελικούς που πραγματοποιήθηκαν στο Όσλο της Νορβηγίας στις 26 Απριλίου!

Το Global Battle Of The Bands είναι το μεγαλύτερο ανεξάρτητο μουσικό πρωτάθλημα στον κόσμο. 25 χώρες και από τις 5 ηπείρους του κόσμου συμμετέχουν καθεμία με το δικό της εθνικό πρωτάθλημα.

Οι νικητές των πρωταθλημάτων, συγκροτήματα με αυθεντικό δικό τους υλικό, διαγωνίζονται για τη νίκη σε μία μεγάλη βραδιά σε μία διαφορετική πόλη του κόσμου κάθε χρόνο.

Διαγωνίζονται παίζοντας ζωντανά για τη νίκη. Με τους κριτές να είναι πασίγνωστοι μουσικοί και άνθρωποι της μουσικής βιομηχανίας.

Χαρακτηριστικό είναι ότι σε προηγούμενους διαγωνισμούς μεταξύ των κριτών ήταν ο Joshua Freni των Virgin Records, αλλά και ο παραγωγός συγκροτημάτων όπως οι U2, Iggy Pop, Rolling Stones, ο πασίγνωστος Steve Lillywhite αλλά και ο Glen Matlock των Sex Pistols.

Ο διαγωνισμός αυτή τη χρονιά έγινε στο Όσλο και οι Χανιώτες Core the Band μετά από ένα συναρπαστικό live, κέρδισαν την 4η θέση!

Να σημειώσουμε ότι νικήτρια μπάντα ήταν η Triana Park από τη Λετονία, ακολούθησαν οι Orange Skyline από την Ολλανδία, οι Stroy από την Τσεχία.

Σε δηλώσεις που έκαναν μετά το τέλος του διαγωνισμού οι Coretheband είπαν:

“Η εμπειρία ήταν απίστευτη!
Δεν έχουμε ξαναπεράσει τόσο καλά ως μπάντα!
Είμαστε και επισήμως τέταρτοι στον κόσμο!
Σας ευχαριστούμε όλους!”



 Πηγή: Αγώνας της Κρήτης


* Thanks Harry K. for the article!

No comments:

Post a Comment

Comments system

Disqus Shortname